google-site-verification=9PPWmhhSGk2FO3jBcI70_kyEFMR-nKFnyDqs49CO5n8
top of page
Εικόνα συγγραφέαPosters Blog

Με ταχύτητες 5G «τρέχει» πλέον η Καλαμάτα

Με ταχύτητες 5G «τρέχει» πλέον η Καλαμάτα από τις 12 του μήνα καθώς προχτές μόλις η Wind ενεργοποίησε το πρώτο πιλοτικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα.

Το νέο δίκτυο παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα σε κοινή συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν από κοινού στην Βιβλιοθήκη της πόλης ο Δήμος Καλαμάτας και η Wind. Στην συνέντευξη τύπου το δίκτυο παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Τσαπρούνη ανώτερο διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της Wind, ο οποίος τόνισε ότι:

«η Καλαμάτα είχε γίνει μία πόλη – ψηφιακό πρότυπο, γιατί όταν τον Μάιο του 2017 ξεκίνησε από ΄δώ το πρώτο πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πανελλαδικά, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό ήταν το πρώτο δοκιμαστικό βήμα να πάει καλά».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «τίποτα δε θα γινόταν αν δεν υπήρχε η στήριξη της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Νίκα, που πραγματικά πίστεψαν στην τεχνολογία, πίστεψαν πως η ψηφιακή εποχή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών, την οικονομία μας, την καθημερινότητά μας και να γίνει η Καλαμάτα μία πόλη – ψηφιακό πρότυπο». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η Καλαμάτα «είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα δοκιμάσουμε σε πραγματικές συνθήκες την τεχνολογία 5ης γενιάς», γνωστοποιώντας ότι πρόκειται για μία από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου υπάρχουν υποδομές 5G.

Σύμφωνα με τη Wind, δοκιμές που πραγματοποιούν οι μηχανικοί της εταιρείας στην Καλαμάτα με δοκιμαστικές συσκευές 5G HUAWEI Mate 20X, καταγράφουν εντυπωσιακές ταχύτητες στη χρήση data, καθώς αγγίζουν ταχύτητες αντίστοιχες σύνδεσης με οπτική ίνα (>1 Gbps download) , ταχύτητες δηλαδή πολλαπλάσιες από αυτές των υπαρχόντων δικτύων 4G.

«Η λειτουργία του πιλοτικού δικτύου σε πραγματικές συνθήκες πόλης θα μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τις δυνατότητες της τεχνολογίας, καθώς και το βέλτιστο μοντέλο ανάπτυξης των υποδομών 5G στη χώρα μας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της Wind, Νίκος Πανόπουλος.


1 Προβολή0 Σχόλια

Comments


Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι άρθρο σας θέλετε να δημοσιεύσουμε μπορείτε να τα στείλετε στο email: posterswordpress@outlook.com ή στο email: postersblog2017@gmail.com ή αλλιώς διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ λάβαμε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!

bottom of page